3.3_Klei-Goed-Logo_Diapositief_Wit_Middel_RGB

Workshops natuurlijk bouwen

Regelmatig starten we met een nieuwe workshop. Wij bieden momenteel drie verschillende workshops:

  • Workshop Pizzaoven van kleigrond
  • Workshop Rocket Mass Heater van kleigrond
  • Workshop natuurlijk bouwen

Workshop Pizzaoven van kleigrond

3 daagse workshop Pizzaoven van kleigrond

In deze driedaagse cursus leer je hoe je zelf in je eigen tuin een pizza oven kan maken. En dat voor heel weinig geld! Zand, water, klei en stro, dat zijn de belangrijkste materialen die je nodig hebt. Het werken met cob, zoals dit ook wel 

genoemd wordt, is een bijzondere ervaring. Klei is duurzaam, makkelijk te (her)gebruiken en niet schadelijk voor de gezondheid. Met een beetje begeleiding kan iedereen hiermee aan de slag! Er zal een wereld voor je open gaan. De wereld van het zelf bouwen met natuurlijke materialen. Het gevoel dat je zelfs je eigen huis zou kunnen bouwen geeft moed en kracht!

Wat kun je verwachten:

De cursus zal erop gericht zijn dat jij leert hoe je een goede, sterke pizza oven kan bouwen die lang zijn warmte vast kan houden. Je leert onderzoeken en testen wat voor klei je in de kuip hebt en hoe je hiermee een sterke cob mix kan maken. Ook leer je hoe je een stevige fundering kan maken. En als klap op de vuurpijl eten we samen de allereerste pizza’s uit onze vers gebouwde oven.

Data en plaats:

De workshop gaat door bij minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. Wil je een workshop met vrienden of collega’s organiseren of heb je een goede plek voor een pizza oven en ruimte voor een workshop, laat het ons weten!

Wanneer?

voorjaar 2024

Waar?

----

Hoe laat?

Elke cursusdag duurt van 10:00 tot 16:00

Wat kost het?

De workshop kost € 195,- inclusief lunch en drankjes EN pizza party!

Voor meer informatie of aanmelden vul je hieronder in.

Host

Het is ook mogelijk om jezelf als host aan te melden. In dat geval wordt de pizzaoven bij jouw in je tuin, huis, camping of gebouw gebouwd. Op deze manier krijg je op een leuke en financieel aantrekkelijke manier je eigen pizzaoven. Dit doe je samen met onze aangemelde deelnemers of jouw eigen familie en vrienden.

Doelgroep

Iedereen die het leuk vindt om kennis te maken met het bouwen met natuurlijke materialen en vooral kleigrond en de principes van een goedwerkende pizzaoven te leren. Na de workshop is een deelnemer in staat om met de opgedane kennis een eigen oven bouwen

 

Invalid Email
Invalid Number
Play Video
1.5_Klei-Goed-Logo_Diapositief_Donker_Klein_RGB

Workshop Rocket Mass Heater van kleigrond

4 daagse workshop Rocket Mass Heater 

In deze vierdaagse cursus leer je hoe je zelf een rocket mass heater kunt bouwen.

Ook bij deze workshop zijn zand, water, klei en stro de belangrijkste materialen die nodig zijn. Met de Cob, zoals dit ook wel genoemd wordt, bouwen we tijdens deze workshop een zeer efficiënte kachel op basis van de principes van de rocket stove. 

Een rocket stove is een efficiënte hittebron met een zeer schone verbranding. Er wordt gebruik gemaakt van een kleine verbrandingskamer waarin hout wordt verbrand, en een geïsoleerde schoorsteen waarin de rookgassen bijna volledig worden verbrand. Door de efficiënte werking is ongeveer de helft van de hoeveelheid brandstof nodig als bij een traditioneel open vuur.

Wat kun je verwachten:

De cursus zal erop gericht zijn dat jij leert hoe je een goede en veilige rocket stove kan bouwen. Je leert de theorie achter deze kachels en leert onderzoeken en testen wat voor klei je in de kuip hebt en hoe je hiermee een sterke Cob mix kan maken. Ook leer je hoe je de warmte zo goed kan opslaan door hiermee thermische massa (bv. een bank) te verwarmen. 

Data en plaats:

Op dit moment zijn er nog geen workshops gepland. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, meld je dan op onze homepage aan.

Host

Het is ook mogelijk om jezelf als host aan te melden. In dat geval wordt de rocket mass heater bij jouw in je tuin, huis, camping of ander gebouw gebouwd. Op deze manier krijg je op een leuke en financieel aantrekkelijke manier je eigen efficiënte kachel. Dit doe je samen met onze aangemelde deelnemers of jouw eigen familie en vrienden. Klik hier voor meer informatie.

Doelgroep

Iedereen die het leuk vindt om kennis te maken met het bouwen met natuurlijke materialen en vooral kleigrond en de principes van de rocket mass heater wil leren. Na de workshop is een deelnemer in staat om met de opgedane kennis een eigen rocket mass heater bouwen.

 

1.5_Klei-Goed-Logo_Diapositief_Donker_Klein_RGB

Workshop Natuurlijk Bouwen

Workshop Natuurlijk Bouwen 

In deze workshop leer je de basisprincipes van natuurlijk bouwen, zoveel mogelijk met herbruikbare materialen.

Ook bij deze workshop zijn zand, water, klei en stro de belangrijkste materialen die nodig zijn. Met de Cob, zoals dit ook wel genoemd wordt, bouwen we tijdens deze workshop een tuinhuis, een verhoogt bloemenbed of misschien wel een bankstel van kleigrond. 

Klei is al eeuwen een basismateriaal bij het bouwen van huizen. Nog steeds wordt er in veel landen gebouwd met dit materiaal. In tegenstelling tot het kant en klaar werk van de moderne bouw industrie of giganten als Ikea willen wij onze deelnemers of klanten laten zien dat je met weinig middelen en natuurlijke materialen prachtige objecten kunt bouwen.

Meer informatie volgt, dus houdt onze website in de gaten of vraag via onze homepage meer informatie op.

Play Video