Op deze prachtige plek in Elp, bij Sandra en Evert, hebben met een groep enthousiaste deelnemers deze prachtige oven gebouwd. Het was een erg leuke ervaring om met deze groep mensen te bouwen en te genieten van de heerlijke catering en het afsluitende feest. 

Ook de overnachting in B&B BijdeBoswachter van Sandra en Evert was het goed toeven. Een echte aanrader! 

MAAK Haarlem

 
In opdracht en samen met de mensen van MAAK Haarlem hebben we in 2021 een grote oven (bakvloer ø 100cm) gebouwd. Op het winderige en vlakke binnenterrein van MAAK was de oven vrij kwetsbaar. Met dank aan Max van Circular Customs heeft de oven een prachtig huisje gekregen van hergebruikt materiaal.

"Op het MAAK-terrein hebben we samen met onze MAAK-ers samen met de mannen van KleiGoed een pizza oven mogen bouwen. Het was in alle opzichten een hele mooie ervaring. De manier van bouwen, de manier van samenwerken, geen haast hebben (was ik slecht in), een mooi eind producten en goede gesprekken met elkaar wat echt belangrijk is in de huidige wereld waarin we leven."

"De oven is echt een mooi en verbindend element op ons terrein en wordt regelmatig gebruikt daar onze MAAK-ers met hun klanten of hun familie." 

Met dank aan Menno Bakker, mede - eigenaar MAAK Haarlem.

 

Pizza oven in tuin

Bij deze lieve familie in Noord Brabant hielp Jasper met het bouwen van een pizza oven op het privé terrein. 

"Wat zijn wij reuze blij met onze pizza oven van klei, het is een plaatje om te zien! En de pizza's smaken echt zo heerlijk, het is oprecht een feestje om de oven aan te zetten."

 "Het contact met Jasper van KleiGoed Ovens verloopt heel ontspannen, persoonlijk en hij denkt graag mee vanuit zijn kennis. Van het begin tot het einde is een avontuur, het verzamelen van alle materialen, het voorbereiden en dan het daadwerkelijk aan de slag gaan met de klei. Het hele gezin werd hierbij betrokken en met zijn allen werken brengt veel plezier en verbinding."

 "Sowieso is het werken met de natuurlijke klei iets waarmee al je zintuigen worden aangesproken, tja eigenlijk het hele fysieke werken in de buitenlucht geeft veel voldoening. Het hele proces, telkens weer een stapje verder in het creëren van de pizza oven is zo bijzonder, juist omdat je het met elkaar doet is elk succes of foutje zo leerzaam. Voor ons was het in elk geval een ervaring om nooit te vergeten en ook nog eens een nieuwe vaardigheid erbij geleerd!" 

Het Veerkwartier Haarlem

In opdracht en samen met de mensen van Het Veerkwartier bouwden we onze grootste oven tot nu toe. De oven met een diameter van 110 cm hebben we in 4 dagen gebouwd, net op tijd voor het Veerstock Festival dat begin oktober plaats vond. 
Het was een super leuke ervaring om met Merel en haar collega's de oven te bouwen, waarbij we de blokken voor de fundering zomaar buiten op het terras vonden.